ΕΔΡΑΣΕ (Ελλάς)

Η ΕΔΡΑΣΕ (Ελλάδα) είναι ο ειδικός του έργου σε μαθήματα που πραγματοποιούνται σε απομακρυσμένα μέρη και απευθύνονται σε ενήλικες με γεωγραφικά εμπόδια.

Η ΕΔΡΑΣΕ δραστηριοποιείται κυρίως στις τοπικές κοινωνίες, όπου ζουν τα μέλη της, όπως η Χάλκη, η Σύρος και ο δήμος Αιγάλεω Αττικής. Από την άλλη πλευρά, η ΕΔΡΑΣΕ έχει συμμετάσχει ως συντονιστής ή εταίρος σε πολλά έργα KA1 και KA3 στον τομέα της νεολαίας ενηλίκων. Όλη αυτή η εμπειρία έχει αποκτηθεί σε κάθε είδους τοπικές δραστηριότητες και ευρωπαϊκά έργα (Comenius & Grundtvig/LLP, Erasmus+) και θα εξασφαλίσει την επιτυχή συμβολή της ΕΔΡΑΣΕ στο Έργο.

Η ΕΔΡΑΣΕ θα συνεισφέρει πολύ σε αυτήν την κοινοπραξία επειδή:

  • Οι περισσότεροι εκπαιδευτές της ΕΔΡΑΣΕ εργάζονται επίσης σε σχολεία και έχουν ήδη εφαρμόσει τη μέθοδο «Ανεστραμμένη τάξη» στις τάξεις τους, αποκτώντας εμπειρία σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου διδασκαλίας.
  • Έχουν ένα ευρύ δίκτυο συνεργασίας μεταξύ της κοινωνίας μας και των τοπικών κοινωνιών, πραγματοποιώντας δραστηριότητες εκπαίδευσης ενηλίκων.
  • Έχουν μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και εφήβων και χρησιμοποιούν τις πιο προσωρινές μεθόδους όπως ο συνδυασμός Μικτής μάθησης που έχει ενσωματώσει την εποικοδομιστική φιλοσοφία της εκπαίδευσης.

Σχετικά έργα και συνεργασίες της EDRASE:

  1. Για 6η συνεχή χρονιά, η ΕΔΡΑΣΕ συμμετέχει στην ανάπτυξη ενός μαζικού διαδικτυακού μαθήματος, στο οποίο συμμετέχουν καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ενηλίκων, από όλα τα νησιά του νοτίου Αιγαίου. Φέτος, περίπου 4000 εκπαιδευτικοί θα εκπαιδευτούν, στη «Χρήση των εργαλείων ΤΠΕ και web2 στη διδακτική πράξη».
  2. Πολυμερές έργο LLP/Grundtvig: «Ποιότητα συνδυασμένης μάθησης – Έννοιες βελτιστοποιημένες για την εκπαίδευση ενηλίκων» (BLAdEdu) (539717-LLP-1-2013-1-IT-GRUNDTVIG-GMP).
    Ο στόχος αυτού του έργου ήταν η ανάπτυξη ενός συστήματος ποιότητας για τη Μεικτή Μάθηση.
  3. Συνεργασία Εκμάθησης Grundtvig «Ενεργός Ιθαγένεια για ηλικιωμένους και νέους Κοινοποίηση μέσω διαδικτυακού ραδιοφώνου» (2013-1-IT2-GRU06-51812 5).
    Αυτό το έργο πρότεινε να εκτιμηθεί η γνώση των ηλικιωμένων πολιτών, ιδίως των συνταξιούχων, ώστε να μην χαθεί ο πλούτος της προσωπικής εμπειρίας που αποκτήθηκε. Στοχεύει επίσης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ενώ παράλληλα γερνούν ενεργά.
  4. Κάθε καλοκαίρι η ΕΔΡΑΣΕ διοργανώνει δωρεάν μαθήματα ΤΠΕ για κατοίκους της Χάλκης. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σωκράτης Φανουράκης». Σε αυτή τη δραστηριότητα μπορούν να συμμετέχουν απόφοιτοι Λυκείου, φοιτητές, δάσκαλοι, άνεργοι ή οποιοσδήποτε άλλος κάτοικος του νησιού που ενδιαφέρεται να αποκτήσει γνώσεις, εμπειρία, δεξιότητες και ενδεχομένως δίπλωμα ECDL.
  5. «Σχεδιασμός μάθησης στην πράξη»( LeaD inPractice)
    Το “LeaD inPractice” είναι ένα έργο μικτής μάθησης (συνδυάζοντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με επιτόπου εκπαίδευση) που έχει δημιουργηθεί για να αντιμετωπίσει όλα τα ανεπεξέργαστα, ανείπωτα και άλυτα ζητήματα και τις “καυτές πατάτες” που εμφανίζονται επανειλημμένα κατά τη διάρκεια ανταλλαγών και μαθημάτων κατάρτισης Erasmus+ και συνήθως χάνονται στα μαθήματα Κατάρτισης Εκπαιδευτών. Διοργανώθηκε από την ΕΔΡΑΣΕ.
  6. Επί του παρόντος έχει συμφωνηθεί συνεργασία μεταξύ της ΕΔΡΑΣΕ και του Δήμου Αιγάλεω Αττικής, με στόχο τη συνδιοργάνωση αρχικά 3 εκδηλώσεων, για το έτος 2017, ως εξής:
    • «Εγώ και ο συνεργάτης μου»:
    • Διαχείριση της Συναισθηματικής Νοημοσύνης.
    • Διάλεξη «Εξωσωματική γονιμοποίηση». Ομιλητής Χάρης Καζλάρης (εμβρυολόγος, κυτταρογενετική).
    • «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας – Πρακτικές Εφαρμογές για Ψηφιακούς Αναλφάβητους»
  1. Eramus+/KA104. «Tools and Skills for Emotional Management» (Εργαλεία και Δεξιότητες Συναισθηματικής Διαχείρισης) με κωδικό «2018-1-EL01-KA104-047332».
    Η κύρια δραστηριότητα του έργου «Εργαλεία και Δεξιότητες για τη Συναισθηματική Διαχείριση» είναι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο, που απευθύνεται σε προσωπικό εκπαίδευσης ενηλίκων. Θα διαρκέσει 10 ημέρες και θα πραγματοποιηθεί από την Permacultura Cantabria, στην Κανταβρία (Ισπανία). Στόχος του είναι να φέρει σε επαφή τρεις εκπαιδευτές ενηλίκων από 5 οργανισμούς (EDRASE, HYP, OIKOPOLIS, EPIONI, EDUCOMMART), που ενδιαφέρονται να διευρύνουν την οπτική τους για τη Συναισθηματική Διαχείριση, και διαφορετικούς ειδικούς στο θέμα.
  2. Erasmus+/KA3 ‘’TWINS – TOGETHER WORKING FOR INCLUTION AT SCHOOL’’ (Εργαζόμενοι μαζί για την συμπερίληψη στο σχολείο), συντονιστής: Cooperativa Beniamino SCS ONLUS –Campo nell’Elba.